10 Ocak 2017 Salı

KADINLAR GÜVENLİ ULAŞIM İSTİYOR


                      

Toplu taşımada tecavüze karşı toplu dilekçe!

4 Ocak 2017'de Ankara'da bir kadın bindiği otobüsün şoförü tarafından tecavüze uğradı ve ölümle tehdit edildi. Özgecan' dan bu yana toplu taşıma araçlarında gerçekleşen taciz ve tecavüz haberlerine sistematik olarak maruz kalıyoruz.

Dilekçeyi doldurmak için:
https://www.bimer.gov.tr adresine girdiğinizde sayfanın sağında BAŞVURU YAP bölümünü göreceksiniz. Karşınıza çıkan formda gerekli bilgileri girdiğinizde cep telefonunuza bir onay kodu gelecek. Onay koduyla girdiğinizde size hangi işlemi yapmak istediğiniz sorulacak. Bu seçeneklerden ŞİKAYET i tıklamanız gerekiyor. Bundan sonra e-posta adresinizi girip İLERİ butonuna tıkladıktan sonra çıkan alana şikayetinizi yapmanız gerekmekte.

Örnek dilekçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na
(Bu kısmı kendi il ya da ilçenize göre düzenleyebilirsiniz, tavsiyemiz hem il hem ilçeye yazılmasıdır)

Ankara Etimesgut'ta bir halk otobüsünde bir kadın vatandaşımızın şoför tarafından tecavüze uğraması olayı hepimizi derinden kaygılandırmıştır. Daha önce Özgecan Aslan cinayeti gibi toplumun vicdanına dokunmuş pek çok tecavüz vakıası da toplu taşıma araçlarında gerçekleşmiştir. Ayrıca, engelli vatandaşlarımız için rampaları açmak istemeyen, yolculara saldıran. pek çok şoför haberi izlemiş bulunmaktayız.

Bir kadın ve bir vatandaş olarak yaşadığımız yerde toplu taşıma araçlarıyla seyahat ederken bu gibi olayların yaşanabileceği kaygısını duymak bizim için korkutucu, ülkemiz içinse utanç vericidir.
Her gün kullanmak zorunda olduğumuz toplu taşıma araçlarında ve diğer kamusal alanlarda güvenliğimizin tam olarak sağlanması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorum.

Toplu taşıma araçlarının GPS sistemiyle kontrol edilmesi, şoför ve muavinlerin eğitilmesi ve ilgili bilgilendirmelerin tam olarak yapılması, pembe metrobüs-otobüs gibi ayrıştırıcı ve ayrımcı uygulamaların değil, kadın erkek tüm vatandaşların acil durumlarda kullanabileceği imdat çağrısı sistemlerinin oluşturulması, engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere çalışanların bilgilendirilmesi, hamile kadın ve yaşlı vatandaşlar için halkın bilgilendirilmesi konusunda kamu spotu çalışmaların yapılması; toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve failler hakkında gerekli yaptırımın uygulanması için tüm ilgilileri göreve çağırıyorum.

isim soyisim
imza



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder